<--- Terug

Het consult

Tijdens een intake gesprek wordt je situatie geschetst en wordt geinventariseerd welke klachten zich voordoen.

Klacht
Je hebt een klacht zoals bijvoorbeeld: pijnklachten, hoofdpijn, je zit niet lekker in je vel, je bent gestresst, je hebt last van angsten, leerproblemen, concentratie problemen, relatieproblemen, je hebt last van bepaalde voeding.
Je weet niet waar de klacht vandaan komt. Je bent al met je klacht bij een arts geweest en er is geen oorzaak gevonden.
Wij kunnen je ondersteuning bieden door op zoek te gaan naar de oorzaak.

Oorzaak
De oorzaak van klachten kan gevonden worden op een van de volgende niveaus:
Fysiek: o.a. je spieren, gewrichten, botten of organen
Emotioneel: o.a. onze emoties en gevoelens.
Chemisch: o.a. voeding, allergie├źn, medicijn gebruik.

Behandeling
Door middel van spiertesten ga ik op zoek naar de oorzaak. Mijn ervaring leert dat deze vaak ontstaat uit patronen. Patronen die door je ouders of omgeving zijn aangeleerd (je socialisatie), die je jezelf hebt aangeleerd of zijn ontstaan vanuit een trauma. Een gewoonte patroon waar je heel gemakkelijk overheen stapt omdat het niet meer opvalt. Vaak heb je niet eens door dat je iets doet en waarom je dit doet. Bijvoorbeeld dat je houding scheef is waardoor rugklachten ontstaan(fysiek), dat je toegeeft aan anderen terwijl jij ook een mening hebt maar die niet kunt uitten (emotioneel), of dat je bij bepaalde voeding altijd buikklachten krijgt(chemisch, voeding allergie)
Na het herkennen van de patronen (fase 1) ga je jezelf erop betrappen als een bepaalde gewoonte zich voordoet (fase 2). Nu is het aan jou om hier anders mee om te gaan, de verandering (fase 3).
Ik maak je bewust van de patronen en geef inzichten in hoe het anders kan. Het blijkt erg belangrijk is dat je dit zelf ervaart want anders kan er geen verandering plaats vinden.
Deze patronen veroorzaken onbalansen in je lichaam. Door verschillende technieken, zoals acupressuur, zorg ik ervoor dat deze onbalansen verdwijnen en je zelfgenezend vermogen van je lichaam weer beter gaat functioneren. En uiteindelijk je klachten verdwijnen.

Resultaat
Meestal zijn er na 3-4 behandelingen goede veranderingen zichtbaar/voelbaar. Mensen vertellen me dat ze zich na een behandeling erg rustig en ontspannen voelen. Het wordt als fijn ervaren dat er naar ze geluisterd wordt, ze serieus worden genomen en zichzelf kunnen zijn.